Kwartierstaat van Antje Terpstra

Last Updated: Thursday, 28 April 2022 Written by Martinus Jongsma

Kwartierdrager

1    Antje (Anita) TERPSTRA, freelance journalist, schrijver, geboren op 08‑12‑1974 te Hallum.Gehuwd met Gerard de JONG.
Anita Terpstra (1974, Hallum) is een Nederlands schrijfster en recensent voor de Leeuwarder Courant. Voor haar boek Nachtvlucht werd ze genomineerd voor de Schaduwprijs voor beste thrillerdebuut. Voor haar boek Samen werd ze genomineerd voor de Gouden Strop. Ze geeft ook lezingen.
Biografie
Terpstra studeerde journalistiek in Zwolle. Na haar studie journalistiek verhuisde ze naar Amsterdam, maar de stad was te overweldigend voor haar. Ze verhuisde opnieuw, naar Groningen, en volgde een studie kunstgeschiedenis. In deze periode werkte ze ook als freelancer voor de Viva. Ze ontmoette haar partner en ging samenwonen in Leeuwarden. In 2007 deed ze onder het pseudoniem "Rosa Steen" mee aan de Trouw-Thrillerwedstrijd en won de derde prijs. Ze volgde een masterclass schrijven bij Paul Sebes die haar in contact bracht met Cargo, onderdeel van De Bezige Bij.
Bibliografie
Dierbaar (2011)
Nachtvlucht (2012)
Overmand (2013)
Stilzwijgen (2013)
Anders (2014)
Samen (2016)
Vonk (2018)
The challenge (2019)
Het huis vol: Een geschiedenis van het naoorlogse grote gezin (2018)
Moedermaffia: over buiken, baby's en ander ongemak (2020)
Het huis van berouw (2021)
Al mijn moeders (2022)

Bron: Wikipedia (2022).
Zie ook: Leeuwarder Courant d.d. 05-03-2022, bijlage Sneon & Snein (Mijn familie in het donker).

Parentatie I

2    Sake TERPSTRA, schilder, geboren op 01‑07‑1950 te Hallum.
Gehuwd op 23-jarige leeftijd op 19‑10‑1973 te Ferwerderadeel met de 22-jarige
3    Geertje BORGER, geboren op 18‑04‑1951 te Marrum.

Parentatie II

4    Theodorus TERPSTRA, boerenknecht, slikwerker, geboren op 11‑03‑1917 te Hallum, overleden op 23‑08‑1996 op 79-jarige leeftijd, begraven op 27‑08‑1996 te Hallum.
Gehuwd 00‑00‑1944 met
5    Aaltje TIJSMA, geboren op 04‑08‑1921, overleden op 04‑07‑1958 te Leeuwarden op 36-jarige leeftijd, begraven te Hallum.

6    Hendrik BORGER, geboren op 28‑12‑1922 te Harkema-Opeinde, overleden op 18‑10‑2008 te Ferwert op 85-jarige leeftijd, gecremeerd op 22‑10‑2008 te Opeinde.
Gehuwd op 21-jarige leeftijd op 08‑07‑1944 met de 21-jarige
7    Antje van der WEIJ, geboren op 15‑10‑1922 te Harkema-Opeinde, overleden op 29‑05‑2008 te Ferwert op 85-jarige leeftijd. Gecremeerd op 02‑06‑2008 te Opeinde.

Parentatie III

8    Anske Doris TERPSTRA, boerenknecht, dorpsomroeper, geboren op 03‑12‑1890 te Hallum, overleden op 02‑06‑1973 te Hallum op 82-jarige leeftijd, begraven te Hallum.
Gehuwd op 23-jarige leeftijd op 07‑05‑1914 te Ferwerderadeel met de 21-jarige
9    Janke Meints HEIDEMA, dienstbode, geboren op 13‑11‑1892 te Wanswerd, overleden op 17‑03‑1986 te Hallum op 93-jarige leeftijd, begraven te Hallum.

10    Sake Pieters TIJSMA, arbeider, geboren op 05‑04‑1889 te Hallum, overleden op 26‑12‑1962 op 73-jarige leeftijd, begraven te Beetgum.
Gehuwd op 21-jarige leeftijd op 11‑02‑1911 te Ferwerderadeel met de 20-jarige
11    Ytje Douwes HOMSMA, geboren op 11‑05‑1890 te Marrum, overleden op 08‑02‑1963 op 72-jarige leeftijd, begraven te Beetgum.

12    Evert Hendriks BORGER, arbeider, geboren op 04‑07‑1896 te Drogeham, overleden op 16‑04‑1962 te Harkema-Opeinde op 65-jarige leeftijd.
Gehuwd op 25-jarige leeftijd op 22‑10‑1921 te Achtkarspelen met de 20-jarige
13    Hebeltje NICOLAI, geboren op 07‑08‑1901 te Harkema-Opeinde, overleden op 29‑03‑1987 te Drachten op 85-jarige leeftijd.

14    Johannes Aans van der WEIJ, arbeider, geboren op 19‑04‑1892 te Harkema-Opeinde, overleden op 22‑04‑1977 te Noordbergum op 85-jarige leeftijd, in Nieuw Toutenburg, na een kortstondige ziekte.
Gehuwd op 25-jarige leeftijd op 12‑05‑1917 te Achtkarspelen met de 20-jarige
15    Martje Abrahams ELZINGA, geboren op 20‑06‑1896 te Surhuizum, overleden op 15‑10‑1957 te Achtkarspelen op 61-jarige leeftijd.

Parentatie IV

16    Doris Anskes TERPSTRA, arbeider, geboren op 11‑09‑1862 te Hallum, overleden op 27‑01‑1938 te Hallum op 75-jarige leeftijd.
Gehuwd op 25-jarige leeftijd op 02‑06‑1888 te Ferwerderadeel met de 19-jarige
17    Grietje Jans van DIJK, geboren op 08‑06‑1868 te Ferwerd, overleden op 26‑02‑1952 te Hallum op 83-jarige leeftijd.

18    Meint Hendriks HEIDEMA, geboren op 18‑01‑1850 te Bergum, overleden op 22‑01‑1899 op 49-jarige leeftijd.
Gehuwd op 26-jarige leeftijd op 26‑09‑1876 te Ferwerderadeel met de 20-jarige
19    Aukje Popkes van der TUUK, geboren op 14‑07‑1856 te Wanswerd, overleden op 14‑02‑1931 te Wanswerd op 74-jarige leeftijd.

20    Pieter Rients TIJSMA, arbeider, geboren op 15‑12‑1856 te Wanswerd, overleden op 19‑12‑1942 te Ferwerd op 86-jarige leeftijd.
Gehuwd (1) op 22-jarige leeftijd op 02‑08‑1879 te Tietjerksteradeel met Antje Gosses JELTEMA, 22 jaar oud, gehuwd (2) op 46-jarige leeftijd op 24‑01‑1903 te Ferwerderadeel met Pietje Klazes BURMANIA, 37 jaar oud, geboren op 25‑02‑1865 te Ferwerd, overleden op 14‑11‑1937 te Ferwerd op 72-jarige leeftijd.
21    Antje Gosses JELTEMA, geboren op 22‑04‑1857 te Oenkerk, overleden op 18‑06‑1898 te Hoogebeintum op 41-jarige leeftijd.

22    Douwe Tjeerds HOMSMA, arbeider, geboren op 26‑05‑1862 te Marrum, overleden op 30‑04‑1947 te Hallum op 84-jarige leeftijd.
Gehuwd op 23-jarige leeftijd op 30‑05‑1885 te Ferwerderadeel met de 25-jarige
23    Jeltje Ytsens TEITSMA, geboren op 20‑02‑1860 te Ferwerd, overleden op 25‑08‑1941 te Hallum op 81-jarige leeftijd.

24    Hendrik Everts BORGER, arbeider, geboren op 11‑05‑1865 te Surhuisterveen, overleden op 21‑05‑1941 te Harkema-Opeinde op 76-jarige leeftijd.
Gehuwd op 23-jarige leeftijd op 15‑09‑1888 te Achtkarspelen met de 21-jarige
25    Betje Siebes BOS, arbeidster, geboren op 14‑05‑1867 te Surhuisterveen, overleden op 24‑01‑1948 te Harkema-Opeinde op 80-jarige leeftijd.

26    Aan Pieters NICOLAI, arbeider, geboren op 21‑09‑1865 te Harkema-Opeinde, overleden op 07‑02‑1939 te Harkema-Opeinde op 73-jarige leeftijd.
Gehuwd op 24-jarige leeftijd op 13‑09‑1890 te Achtkarspelen met de 21-jarige
27    Geeske Klazes WEENING, geboren op 06‑01‑1869 te Harkema-Opeinde, overleden op 19‑01‑1944 te Harkema-Opeinde op 75-jarige leeftijd.

28    Aan van der WEIJ, arbeider, geboren op 03‑06‑1866 te Drogeham, overleden op 18‑07‑1939 te Groningen op 73-jarige leeftijd.
Gehuwd op 28-jarige leeftijd op 04‑08‑1894 te Achtkarspelen met de 27-jarige
29    Geertje Johannes PITSTRA, arbeidster, geboren op 13‑08‑1866 te Surhuizum, overleden op 31‑10‑1941 te Harkema-Opeinde op 75-jarige leeftijd.

30    Abraham Wopkes ELZINGA, arbeider, geboren op 20‑09‑1866 te Surhuisterveen, overleden op 21‑02‑1931 te Harkema-Opeinde op 64-jarige leeftijd.
Gehuwd op 29-jarige leeftijd op 04‑01‑1896 te Achtkarspelen met de 24-jarige
31    Hinke Klazes van der TUIN, geboren op 15‑06‑1871 te Surhuisterveen, overleden op 31‑05‑1953 te Harkema-Opeinde op 81-jarige leeftijd.

Hits: 95
Web Analytics